Intrebări Frecvente

_

Sistem și Operare

Cum funcționează?

Prin eroziune. Apa sub presiune este direcționată într-un jet subțire care accelerează particulele de granat în, și apoi prin materialul pe care încercați să îl tăiați.

Care sunt necesitățile de energie electrică/apă pentru ProtoMAX?

Sistemul ProtoMAX necesită o sursă de alimentare de 240 V c.a./ 30A și acces la rețeaua de apă și canalizare. Necesitățile privind energia electric sunt similare unui uscător de rufe de uz casnic și trebuie să angreneze o pompă de 5 CP. Consultați documentul Utilități necesare pentru mai multe informații. Temperatura și calitatea apei pot influența calitatea funcționării ProtoMAX. Pentru că am testat cu succes ProtoMAX într-o gamă largă de temperaturi și condiții de apă, vă putem oferi recomandări privind funcționarea optimă:

• Temperatură: 7-21 °C
• Nivel pH: 6,5 – 8,5
• Total materiale solide dizolvate < 250 ppm
• Calciu < 17 ppm
• Magneziu < 6 ppm
• Fier < 0,3 ppm
• Mangan < 0,05 ppm
• Clorură < 100 ppm
• Sulfat < 200 ppm
• Bioxid de siliciu < 10 ppm

Ce materiale taie ProtoMAX?

ProtoMAX poate tăia aproape orice: aluminiu, oțel inoxidabil, oțel moale, granit, marmură albă, materiale acrilice, sticlă, fibră de carbon, spumă. Există câteva materiale din plastic și laminate care se taie deficitar, și nu recomandăm tăierea sticlei securizate.

Cât de rapid și cât de bine taie ProtoMAX?

ProtoMAX este cel mai rapid echipament de tăiere cu jet de apă din clasa lui. Este echipat cu o pompă de 5 CP și funcționează la o presiune de 30.000 PSI. Echipamentele industriale de debitare cu jet de apă funcționează la presiuni cuprinse între 45.000 și 90.000 PSI, deci, chiar dacă nu veți tăia la viteze industriale, tot veți tăia suficient de rapid.
Toate tăierile se efectuează la calitatea 3 (Q3). Calitatea muchiilor se stabilește în intervalul Q1 – Q5, unde Q5 este cea mai bună calitate, respectiv cu foarte puține bavuri sau rugozități. Puteți alege calitatea tăierii din software-ul de comandă ProtoMAX, care optimizează viteza tăierii selectând cea mai rapidă cale pentru calitatea aleasă.

Ce cantitate de apă consumă ProtoMAX?

ProtoMAX folosește 1,6 litri de apă pe minut în timpul tăierii, respectiv pentru presiunea înaltă și apa de răcire.

Apa uzată și granatul din rezervorul colector pot fi deversate în canalizare?

Depinde. Apa și granatul, un mineral natural, sunt inerte. Apa scursă din rezervorul colector conține abrazivi și o cantitate mică de material tăiat, iar acestea pot influența substanța deversată în canalizare. Consultați reglementările locale privind apa uzată pentru a afla dacă puteți sau nu să deversați apa uzată în canalizare.

Cât costă materialul abraziv (granatul)?

Prețul pe kg este mai mare față de cantitățile mai mari achiziționate pentru sistemele cu presiune mai mare din cauza costurilor ambalajelor și a logisticii. În general, prețul, inclusiv transportul, ambalarea specială (pentru ușurința în utilizare) și manipularea, variază între 50 de dolari pe recipient de 13 kg și sub 70 de dolari pentru recipient de 25 kg.

Ce pot să fac cu granatul uzat?

Nu recomandăm reciclarea granatului în vederea utilizării în sistemele ProtoMAX, deoarece performanța de tăiere se va diminua. Granatul uzat poate fi aruncat la groapa de gunoi sau se poate reutiliza de producătorii de beton.

Cât de des se fac lucrările de întreținere?

Am construit ProtoMAX pentru a necesita lucrări minime de întreținere, care vor include:
• Clătirea duzei (apă, fără granat), după fiecare utilizare
• Schimbarea uleiului pompei la fiecare 6 luni
• Îndepărtarea granatului uzat periodic, în funcție de frecvența utilizării

_

Siguranţă

Ce funcții de siguranță sunt integrate în ProtoMAX?

Proiectăm sistemele pentru a corespunde cerințelor UL.
Capacul ProtoMAX este proiectat să întrerupă tăierea la deschidere, iar comutatorul de Pornire/Oprire este amplasat ergonomic pe partea laterală a echipamentului. ProtoMAX poate emana o cantitate minimă de vapori rezultați în urma procesului de tăiere.

Care este nivelul de zgomot al ProtoMAX?

La prototipurile noastre, utilajul a funcționat la 76 db în timpul tăierii sub apă.

_

Costuri

Care sunt costurile de operare?

Apa, electricitatea, granatul, consumabilele și întreținerea periodică sunt factori de luat în considerare la calculul costurilor de tăiere cu ProtoMAX. Nu putem estima costurile pentru utilizarea apei și a energiei electrice pentru toți clienții, dar putem oferi o estimare pe oră pentru granat și alte costuri:

Elemente Costuri/oră Cost total
Consumabile și întreținere 6,00 Euro
Granat, cantitate mică (găleată) 5,00 Euro 11,00 Euro
Granat, cantitate mare (tonă) 4,00 Euro 10,00 Euro

Pentru o estimare specifică a costurilor componentelor și ore de funcționare faceți click aici.

_

Cumpărare și livrare

Ce conține sistemul ProtoMAX?

Sistemul ProtoMAX conține:

• Carcasa echipamentului
• Sistemul de deplasare pe axa XY, platformă de tăiere, rezervor colector
• Duza și tubul de amestecare
• Pompa de 5 CP (funcționare la 30.000 PSI/ 2068 bar)
• Toate cablajele electrice și instalațiile
• Laptop configurat cu software-ul Intelli-MAX
• 25 kg granat

Tot ce aveţi nevoie pentru a pune în funcțiune după instalare.

De unde pot cumpăra granat și alte consumabile?

ProtoMAX va avea un magazin online de unde veți putea achiziționa granat, consumabile și accesorii ProtoMAX.

Cum se livrează ProtoMAX?

Sistemul ProtoMAX cântărește în jur de 130 de kg masa, și 90 de kg pompa de înaltă presiune, plus aprox. 45 de kg ambalajul și accesoriile. Echipamentul este livrat pe un singur palet. Puteți alege dintr-o gamă de accesorii suplimentare, care vor fi livrate pe un palet separat. Pentru ușurința descărcării, livrarea se face cu un camion dotat cu platformă de ridicare.

Cât cântărește și cum descarc echipamentul din camion?

Greutatea echipamentului ProtoMAX în ambalaj este de aproximativ 270 kg, și vom alege o companie de transport care dispune de utilaje dotate cu platformă pentru coborârea echipamentului la sol. Produsul se livrează pe un palet de 125 x 125 cm, care poate fi deplasat aproape de locul montării sau puteți descărca produsul și îl puteți transporta pe rotile în locul dorit. Recomandăm ca descărcarea, despachetarea și instalarea să fie efectuată de cel puțin două persoane.

ProtoMAX poate fi deplasat?

Da. Pentru ușurința deplasării, masa și pompa ProtoMAX sunt echipate cu rotile. Rețineți faptul că deplasarea echipamentului va dubla necesitatea efectuării procedurilor în noua locație.

_

Software

Cât de ușoară este utilizarea software-ului?

Conform semnalelor primite de la testerii noștri beta, utilizarea este destul de ușoară. Persoanele care au testat software-ul acopereau un interval mare de experiență și vârstă, iar majoritatea au constatat faptul că operațiunile de desenare, importare și trasare nu sunt complicate. Vă vom pune software-ul la dispoziție în curând, și vă încurajăm să îl încercați pentru a vă convinge singuri.

Îmi pot importa fișierele de schițe și pot proiecta piesele cu software-ul ProtoMAX?

Software-ul Intelli-MAX permite realizarea ușoară a ambelor operațiuni. Layout este software-ul nostru CAD, care poate fi utilizat pentru a desena sau pentru a importa fișiere. Mai jos găsiți o listă a extensiilor de fișiere care pot fi importate în LAYOUT (și în unele cazuri pentru a folosi Intelli-TRACE) pentru a crea trasee pentru scule.

Extensii fișier
.dwg
.dxf
.ord
.pdf
.svg
.ai
Și multe altele.

Pot rula ProtoMAX de pe calculatorul propriu?

ProtoMAX este proiectat ținând cont de acest aspect. Atât timp cât computerul satisface cerințele minime de sistem (în principiu Windows 10, 64 biți), ar trebui să funcționeze. Configurarea constă din simpla rulare a aplicației de instalare și răspunsul la câteva întrebări. Scopul principal al acestei operațiuni este de a avea un computer mult mai puternic decât varianta de bază cu care este livrat sistemul, ceea ce poate fi un lucru bun pentru cei care își doresc o experienţă mai profundă.

Actualizările de software și exemplarele suplimentare sunt gratuite?

Da, deși este posibil ca anumite produse software, adăugări sau alte elemente asemănătoare să fie oferite contra cost în viitor.